...

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi

MÜZEMİZ

Geçmişten geleceğe bir köprüdür Müzemiz,

Her basitlikten uzak, pek titizdir Müzemiz,

Anadolu'nun ritmidir, gösterir tüm renkleri,

Bir düşün bin hisse al, sizler içindir Müzemiz.

Hayat adı verilen avlumuzda, çocukluğunuzda oynadığınız oyunları oynayabilir ve unuttuğunuz oyuncaklarla yeniden buluşabilirsiniz.

Karagöz icrasında hayali olup hayallerinizi hayal perdesine yansıtabilirsiniz.

Boy boylayıp soy soylayıp Dedem Korkut'tan öğütlerini dinleyebilir, duasına mazhar olabilirsiniz.

Halk hekimliği uygulamalarını görüp nazardan kurtulmak için bir kurşun da siz döktürebilirsiniz.

Avanos halı ve kilimlerinin hikayesini dinleyerek dokuma tezgahında bir ilmek de siz atabilirsiniz.

Yörenin mutfak kültürünü gözlemleyebilir, pekmeze yufkayı banıp tadabilirsiniz.

Bölgenin evlilik adetlerini gözlemleyebilir, gelin odasında bahtınızı açtırabilirsiniz.

Ebru sanatı ile düşlerinizi suya çizebilir, ıhlamur baskı ile kalıbınızı basabilirsiniz. Ayrıca keçeden ürünleri beraber üretebiliriz.

Yöre türkülerinden örnekler dinleyebilir, sema ve semah icralarını izleyebilirsiniz.

Periler diyarının sihirli masallarını, masal ebelerinin dilinden dinleyebilirsiniz.

Meddahtan “Bir Zamanlar Avanos” hikâyelerini dinleyebilir, geleneksel sohbet icralarına katılabilirsiniz.